موارد بعدی 3 مسائل به سرعت درباره کاشی حوض انجام دهید

در دورهٔ صفوی مقرنس کاملاً نقشی تزئینی داشت و همچون دوره قبل توسط کاشی و موزائیک مزین میگردید. کمانچهٔ او شش سیم داشت به این شکل که سیم اول و دوم آن مضاعف (دوتایی) بود. این طاق کنگرهدار از داخل دارای مقرنسهای صدفی شکل است که در انتهای آن به نقوش گیاهی زیبایی آراسته شده است. با پوشاندن فرورفتگیها و برجستگیها با کاشیهای رنگین با تزیینات نقاشی و گچبُری، آن را بهصورتِ زیبایی درآوردند. به هر حال در سوریه دوران رواج مقرنس را میتوان از سدههای ۱۲ و ۱۳ میلادی دانست. در سدههای پنجم و ششم مقارن با حکومت غزنویان هنر علی العموم حالت تحول و تغییری شدید داشت. همچنین برج طغرل نیز که مربوط به سدههای ۵ و ۶ (۵۳۴ م) است در ۴ ردیف دارای مقرنس میباشد. همچنین مسجد گوهرشاد در مشهد و مسجد کبود تبریز که گوشوار سردر داخلی بنای مقرنسدار است و اصل مقرنسها آجری هستند و قطعات موزائیک و کاشی را به آن چسباندهاند قابل ذکرند. این بنا ویژگیهای معماری سده هشتم هجری را نشان میدهد.

در معماری اندلسی و مغربی گنبدها مبدل به صورتی از مجموعههایی نظیر کندوهای عسل، تابع هندسه مربع و مستطیل گشتند که بر گرداگرد یک دایره میچرخیدند. بعدها تعداد این فرو رفتگیها را در مقصورهها و محرابها زیادتر کرده و اضافات آویختهٔ معماری بر آنها افزودند. مقرنس ترکیبی از اجزا کوچکی است که با نظم خاصی روی هم قرار میگیرند و به تدریج از دیوارهای پایه جلو آمده، بالا میروند و به رأس سقف که «شمسه» نامیده میشود ختم میگردند و به این ترتیب سقف مطبق و پر شکنج را پدیدمیآورند. مجموعه مقرنس هرچند در نگاه اول بسیار پیچیده جلوه میکند اما در واقع از ترکیب تعداد معدودی اجزا مشخص و شناخته شده پدید آمدهاست. گل رسی مخلوط شده با حداقل آب ممکن (تا ۱۰ درصد) توسط ماشینی که با فشار بسیار بالا کار میکند به داخل قالبهای فولادی فشرده میشود. در دوران اشکانی قرنیز و مقرنس با هم بکار رفتهاند به عنوان مثال کاخ آشور در عراق یا کاخ هترا که از مقرنسهای بریدهبریده استفاده شدهاست. در این هنگام به دلیل استفاده زیاد و رواج استفاده از گوشواره، زمینه مناسبی برای ایجاد و کاربرد مقرنس پدید آمده بود.

قسمی زینت که در اتاقها و ایوانها به شکلهای گوناگون گچبُری کنند. که همین عناصر در کعبه زرتشت یا در آرامگاه داریوش در نقش رستم دیده میشود. در همین ایام مقرنس لانه زنبوری به صورت نادری وجود دارد از جمله آرامگاه شیخ عبدالصمد در نطنز مربوط به سال ۷۰۷ ه.ق که تقریباً تمام سطح داخلی گنبد را پر کردهاست و موارد دیگر چون مسجد جامع اردبیل یا آرامگاه شیخ یوسف سربستانی. در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ مسجد شیخ لطفالله موجود است. مقرنسهای معلق: شبیه همان منشورهای آهکی آویزان در غارها یا استلاکتیت بوده و بیشتر از چسباندن مواد مختلف چون گچ، سفال، کاشی و مانند آنها به سطوح مقعر داخل بنا شکل میگیرند. صرف نظر از برجستگیهای عمودی در چهار گوشه بنا در انتهای دیوار مقرنسی مرکب از عناصر زیر به چشم میخورد. از بناهای معروف مقرنسدار این دوره آرامگاه امیر تیمور در سمرقند است که نورپردازی آن بر روی مقرنسهای بنا متمرکز شدهاست. گفتنی است که مقرنس را در چهار قرن صدر اسلام یعنی دوره آغازین بهطور پراکنده میتوان یافت به عنوان مثال آرامگاه شاه اسماعیل سامانی از سده سوم هجری قمری در بخارا که دارای قرنیز ساده در انتهای دیوارها در بالا و پایین آن یک ردیف طاقنما و مقرنس در گوشوارههای زیرین گنبد آرامگاه است.

بخش حمام زنانه و بخش اقلیتهای مذهبی دارای یک سربینه زنانه بوده که گرمخانه آن دارای دو بخش خصوصی و عمومی است. مقرنس را در ابتدا دارای نقشی تزئینی میدانستند که رد پای آن را میتوان حتی تا پیش از دوران هخامنشی در ایران نیز دنبال کرد و اولین نمونه مشهور آن «دکان داوود» از زمان ماد است؛ و در سر پل ذهاب که نمای صخرهای آن دارای سه جلو آمدگی در روی هم و هرکدام محیط بر دیگریست و مانند یک قرنیز که مرکب است خود را نشان میدهد. از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶، اقدامات بازسازی گستردهای انجام شد که در آن یک شرکت از همسایه باواریا با تجربه در حفظ آثار نیز مشارکت داشت. آثار دورا اروپوس: در زمان شاپور اول ساسانی برای مدتی این شهر در تصرف سپاهیان ایران درآمد. در این شهر از دورههای دیگر تاریخی ایران مثل ساسانیان و دوره اسلامی، آثار و مدارک فراوانی بهدست آمده است. زیر مناره کتیبهای به خط ثلث برجسته وجود دارد که صلوات بر پیامبر و امامان بر آن بهدست بهاءالدین محمد الخادم در سال ۱۱۴۲ ه.ق نوشته شدهاست. رودخانه اوجان چای که از دامنه کوه سهند سرچشمه میگیرد و پس از عبور از منطقه، در حوالی بخشایش به آجی چای میپیوندد.

اگر دوست دارید این نوشتار را داشته باشید و مایل به دریافت اطلاعات بسیار بیشتر در مورد کاشی چسبی بین کابینتی لطفا به بازدید از وب سایت ما.